FÖOLDAL TERMÉKEK GYIK TECHNOLÓGIA KAPCSOLAT

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK ("GYIK")


KÉRDÉSEK

1. kérdés
Hogyan rendelhetők az EnGarde mellények?


Megrendelését személyesen az Üzletben vagy az Alaska emailcímére adhatja le. A megrendeléshez mind magánszemély, mind cég részéről szükségesek azonosító dokumentumok! Minden személyes adatát biztonságosan és bizalmasan kezeljük! A megrendelésről minden esetben írásos visszaigazolást adunk.

Az EnGarde megrendelő űrlap letölthető itt.

A mellények átvétele vagy személyesen az Üzletben vagy pedig az Alaska által kiszállítva lehetséges.


2. kérdés
Mennyi idő a kiszállítás a megrendeléstől számítva?


Általában 5-10 munkanapot vesz igénybe a megrendelés házhozszállítása.


3. kérdés
Milyen ballisztikai védelmi szintre adjam le a megrendelést?


A II NIJ Szint megfelelően ötvözi a kényelmet, a rejthetőséget és az egyéb becsapódási sérülések elleni védelmet.

A IIIA NIJ Szint az Egyesült Államokban a legtöbb rendőr által használt viselet. Biztonság, költség és a rejthető mellényként történő viselés szempontjából ez az iparág legelfogadottabb mellénye.

A III és IV Szint esetében ballisztikai betétekre van szükség, emiatt ezek a termékek nehezebbek és drágábbak is. A lemezek az egyéb becsapódási sérülések elleni magasabb szintű védelmet nyújtanak, valamint a mellény viselőjének lehetőséget adnak a tűz viszonzására a becsapódást követően. Ezen mellények viselete gépfegyveres támadások és gyors sorozatlövések esetén erősen ajánlott.

A védelmi specifikációkról bővebb információk a ballisztikai teszt ábrán találhatók.

nij

4. kérdés
Milyen védelem létezik huzagolt lőfegyverek és géppisztolyok ellen?


A huzagolt lőfegyverek és géppisztolyok nagyobb erejű sorozatokat képesek leadni, így azokkal szemben a nem merev mellények nem hatékonyak. Emiatt javasoljuk a merev védőfelszerelés+betétek használatát, amelyek révén egy IIIA szintű mellény III-as vagy IV-es szintű védelmet biztosít az elő- és hátoldalon. Az EnGarde Dyneema® és kerámia lemezeket vagy a két anyag kombinációját kínálja a mellkas és/vagy a hát takarására. A nem merev védőmellények csak pisztolyok és sörétes fegyverek („shotguns”) ellen nyújtanak védelmet.

5. kérdés
Mennyire kényelmesek az EnGarde golyóálló mellények?


Az EnGarde golyóálló mellények a lehető legkényelmesebbek. A termékek csak szélsőségesen forró időjárási körülmények között válnak kényelmetlenné.


6. kérdés
Milyen anyagokat használ az EnGarde a mellényei gyártásához?


Az EnGarde tudományos alapokon tervezett mellényei élvonalbeli minőségűek és azokat széles felhasználási körre alakították ki. Ballisztikai csomagunk, az ENGARDEII-ULTRALIGHT esetében a Spectra@ nevű polietilén anyagot használjuk, míg igazoltan IIIA NIJ Szintű ballisztikai csomagunk, az ENGARDEIIIA-PRO gyártása során a Dyneema® elnevezésű anyagot alkalmazzuk.

A Dyneema® rost, amely a 3GPa szakítószilárdság és 172GPa modulus tulajdonságokat ötvözi, kiváló ütéselnyelési együtthatóval rendelkezik, sűrűsége (0,97GR/cm3) pedig kisebb a vízénél (1GR/cm3). A Dyneema® technológiai értelemben modern, fejlett anyagnak minősül, amelynek alkalmazásával cégünk a termékeit minden korábbihoz képest könnyebbre képes gyártani. A szeptember 11-i támadásokat követően a légitársaságok úgy döntöttek, hogy gépeik pilótafülkéinek ajtóit Dyneema®-val erősítik meg.

Cégünk az új EnGarde mellényeit mindennapos használatra, illetve tevékenységekhez fejlesztette ki – így azok nemcsak kényelmes viseletet nyújtanak, hanem az élet biztonságos védelmét is a felvétel pillanatától kezdve.

Merev védőbetéteink gyártása során a Dyneema®, aramid és kerámia anyagokat használjuk

1. DYNEEMA®
A Dyneema® rost, amely a 3GPa szakítószilárdság és 172GPa modulus tulajdonságokat ötvözi, kiváló ütéselnyelési együtthatóval rendelkezik, sűrűsége (0,97GR/cm3) pedig kisebb a vízénél (1GR/cm3). A Dyneema® technológiai értelemben modern, fejlett anyagnak minősül, amelynek alkalmazásával cégünk a termékeit minden korábbihoz képest könnyebbre képes gyártani. A szeptember 11-i támadásokat követően a légitársaságok úgy döntöttek, hogy gépeik pilótafülkéinek ajtóit Dyneema®-val erősítik meg.
Ha további információkat szeretne a Dyneema®-ról, kérjük, látogasson el a www.dyneema.com weboldalra!

2. SPECTRA®.
A Spectra®, a Dyneema®-val együtt, a világ egyik legerősebb és legkönnyebb rostszála. Fényes fehér polietilén, amely teljes anyagában tizenötször erősebb az acélnál, tartósabb, mint a poliészter, fajlagos szakítószilárdsága pedig 40 százalékkal nagyobb, mint az aramid rosté. A Spectra® a Honeywell cég terméke.3. ARAMID
Az Aramid rost (1961) tűzálló, erős szintetikus rost. Használják űrkutatási és katonai projektekben, "golyóálló" mellények anyagaként, valamint azbeszt helyettesítésére. A termék neve az „aromás poliamid” ("aromatic polyamide") rövidítése.
 Az Aramid egy közismert aramid szál (egy para-aramid nejlon), amely a „kevlár” DuPont márkanév, illetve a „twaron” Teijin márkanév alatt vált ismertté. A terméket Stephanie Kwolek fejlesztette ki.

4. CERAMICS
A kerámialemezek speciális golyóálló lemezek, amelyek elég erősek ahhoz, hogy akár géppisztolytűzzel szemben is védelmet nyújtsanak. 7,62 mm-es, teljes felületükön fémbevonatú lövedékekkel, illetve az USA M80-as katonai fegyvereivel szemben is megvédenek. A kerámialemezek igen erős golyóálló lemezek, amelyek 30-as kaliberű, mellényeken áthatoló lövedékekkel szemben is védelmet nyújtanak.


7. kérdés
Van-e olyan televíziós anyag, amely bemutatja a cég védőmellényét tesztelés közben?


Igen: ha ide kattint, egy holland televíziós műsort láthat, amelyben bemutatják cégünk EnGarde DeLuxe Ruha Alatti („Undergarment”) Mellényét különböző típusú lövedékekkel történő tesztelés közben. A film megtekintéséhez Macromedia Flash Player 8-re van szükség. A plug-in felvétel letölthető itt.


8. kérdés
Hol találhatók további információk a védőmellényekről?


Rengeteg további információ és hír található a védőmellényekről a www.bodyarmornews.com weboldalon.


9. kérdés
Van-e a cégnek nyomtatott katalógusa?


Igen: ha elküldi nekünk az elérhetőségét a kapcsolatfelvételi nyomtatványunkon, örömmel elküldjük Önnek a katalógusunkat postai úton.


10. kérdés
Van-e lehetőség árengedményre nagyobb volumenű rendelések esetén?


Öt (5) mellényt meghaladó rendelések esetén kiváló engedményeket tudunk kínálni.


11. kérdés
Jelen van-e az EnGarde cég más országokban is?


Igen, az EnGarde cégnek az alábbi országokban vannak viszonteladói:
EnGarde Cseh Köztársaság EnGarde Ciprus
EnGarde Dánia
EnGarde Ecuador
EnGarde Egyiptom
EnGarde Finnország
EnGarde Franciaország
EnGarde Németország
EnGarde Görögország
EnGarde Írország
EnGarde Olaszország
EnGarde Malajzia
EnGarde Mexikó
EnGarde Norvégia
EnGarde Peru
EnGarde Portugália
EnGarde Szaúd-Arábia
EnGarde Szlovákia
EnGarde Spanyolország
EnGarde Svédország
EnGarde Svájc
EnGarde Hollandia
EnGarde Törökország
EnGarde Egyesült Királyság
EnGarde Egyesült Államok